Dacia Jogger, noul "copil" al mărcii

Inspirat de englezescul „jogging” pentru spiritul dinamic, modelul este o mașină de familie care merge dincolo de segmentele clasice de producție

Dacă despre fiinţe se spune că au doi părinţi, anumite rezultate ale științei pot avea mai mulți "părinți". Este și cazul noului model de la Dacia, ai cărui părinți sunt un break, un monovolum și un SUV. Și are și un nume, Dacia Jogger.

Dacia Jogger este un break pentru că, derivat din Sandero, are partea frontală a acestuia și o lungime impresionantă de 4,547 m. Este un monovolum pentru că în habitaclul dintr-o singură celulă încap până la șapte persoane cu bagajele aferente. Și este un SUV pentru că are o gardă la sol de nu mai puțin de 200 mm.

Jogger este cel mai lung model de la Dacia, cu cei 4,547 m fiind mai lung cu 74 mm decât prima generație Logan MCV și cu 49 mm decât Lodgy. La superlative, pe lângă spațiul confotabil pentru șapte pasageri datorită înălțimii habitaclului și distanței dintre scaune, trebuie menționat și volumul portbagajului de 213 litri, față de cei 207 litri, în cazul MCV-ului. Dacă se rabatează bancheta din mijloc și sunt scoase ultimele scaune volumul poate ajunge la 1.819 litri.
 

Dacia Jogger - scaune


În ceea ce privește propulsia, Dacia Jogger va beneficia de cunoscutul motor ECO-G 100 alimentat dual, benzină și GPL, cu autonomie cumulată de peste 1.000 km. Din 2023, conform promisiunilor, modelul va fi dotat și cu primul sistem full-hybrid din istoria mărcii, un motor termic de 1.6 litri și două motoare electrice.
 

Dacia Jogger - interior


Iar ceea ce este mai important pentru cumpărători, prețul dezvăluit este de 15.000 de euro, dar care, până în momentul lansării în noiembrie 2021, poate suferi modificări.

 

Sursa: economica.net

 

 

Vezi toata lista

Comentarii