Tu știi care este cel mai bun mod de a proteja caroseria auto?

Cu siguranță atunci când este vorba despre mașini, fiecare proprietar crede că știe tot ce este mai bun și mai recomandat de specialiști pentru a-și păstra autovehiculul în cea mai bună stare.

Indiferent că ii poate proteja caroseria sau că folosește anumite produse, el va reuși să crească valoarea masinii în cazul în care va dori să o vândă după o perioadă de timp. Iar unul dintre cele mai controversate subiecte este legat de avantajele sau dezavantajele pe care le aduce o folie protecție auto sau dacă aceasta este doar o fiță.
  

În cele ce urmează vei afla dacă merită să investești banii în folia auto și care este, concret, rolul acesteia:


Ce sunt foliile de protecție auto pentru caroserie?
    Toți știm că un moment de neatenție este suficient pentru a apărea o primă zgârietură pe mașina ta, iar asta poate fi cu adevărat dureros. Și sigur ai văzut în trafic anumite mașini ce aveau aplicată o folie pe caroserie, dar nu știi exact dacă aceasta este eficientă, dacă este scumpă sau dacă este rezistentă.
   Trebuie să știi că folia pentru caroserie este o folie auto transparentă sau colorată, polimerică, din PVC și este special creată pentru autovehicule. Durata de viață a unei astfel de folii de protecție este de aproximativ 5 ani.
   În cazul în care îți îndrepți atenția spre o folie tuning auto, atunci trebuie să cunoști faptul că aceasta este disponibilă în 83 de nuanțe și poate fi atât lucioasă, cât și mată. Autocolantul auto are o durată de viată între 1,5 și 12 ani, în funcție de modul cu este aplicată și de nuanța aleasă.
  Este necesar să știi însă faptul că, dacă vei alege să aplici un autocolant într-o culoare diferită de a mașinii, din punct de vedere legal este posibil doar dacă vei acoperi mai puțin de 30% din întreaga suprafață a acesteia. În caz contrar, va fi nevoie să schimbi și talonul mașinii.


Care sunt avantajele aplicării foliei pe mașină?
  Pentru a te putea bucura de toate avantajele pe care folia auto le aduce mașinii tale, este necesar, pentru început, să ai grijă ca această să fie aplicată corect.
  Printre cele mai importante beneficii pe care o folie de protecție pentru caroserie le aduce mașinii tale, se numără:
-    Primul beneficiu este legat clar de rolul estetic pe care îl aduce folia, căci mașina va arăta ca nouă, iar dacă vei alege să o vinzi, cu siguranță noul proprietar îți va mulțumi pentru alegerea făcută
-    Micile zgârieturi sau crăpături sunt suficiente pentru a se transforma, în timp, în rugină, atunci când iau contact cu ploaia sau zăpadă. Dar dacă întreaga caroserie va fi acoperită cu folie de protecție, nu va mai exista această problemă
-    Cu ajutorul foliei auto poți oferi mașinii un strat de protecție eficient, astfel că, fie că e nou vopsită, fie că vrei să protejezi vopseaua veche, cu ajutorul foliei de protecție vei avea garanția că mașina nu va fi zgâriată sau vopseaua nu va sări
-    Cu siguranță, și atunci când vine vorba despre costuri, aplicarea unei folii de protecție are un preț mult mai mic decât dacă ai fi nevoit să vopsești în totalitate mașina.
-    În cazul în care ai o firmă, poți personaliza folia astfel încât să o transformi într-un banner mobil, făcându-ți astfel de unul singur reclamă.


   Nu uita, folia de protecție pentru caroseria mașinii te poate scuti de la cheltuieli inutile și cu siguranță, modul în care ea va fi protejată, te va ajuta să crești prețul de vânzare al autovehiculului în cazul în care vei dori asta pe viitor.
 

Vezi toata lista

Comentarii