DSC SERVICE: atunci când tehnologia se împletește cu atitudinea și profesionalismul | INTERVIU RpR

Vorbim cu domnul Dănăilă-Stanciu Constantin despre experiență, planuri și despre o tehnologie relativ nouă în România: îndreptările auto cu ventuze

În lume, îndreptările cu ventuze au totuși o vechime considerabilă dar parcă au fost create pentru vremurile actuale, când se pune accent pe tehnologiile ecologice.

RpR: Oferiți-ne câteva detalii despre compania și experiența dumneavoastră profesională.
Mă numesc Dănăilă-Stanciu Constantin, de unde și numele companiei DSC Service doarece prestăm servicii către populație. Inițial am funcționat în sistem de PFA dar, după 8 ani am realizat că nu puteam realiza tot ce îmi doream, așa că am pus bazele unei firme, care, deși este la început de drum, are în spate o experiență de peste 35 de ani. Pot spune că nu este o simplă companie, îmi doresc și cred că trebuie să fie un brand - DSC SERVICE - care prin atitudine și profesionalism să se dezvolte în fiecare oraș al țării noastre. Sunt reprezentantul acestui brand și vreau ca foarte mulți tineri să se dezvolte în acest domeniu în compania noastră. Aici vor învăța tehnica îndreptărilor auto, fără să distrugă vopseaua, cu scule profesionale de inducție magnetică, ventuze lipite și tije cu capete de plastic.

Tehnologia de a îndrepta tabla cu ajutorul ventuzelor este una destul de nouă în România. Puteți să ne spuneți câteva cuvinte despre ce presupune îndreptarea auto cu ventuze?
Tehnologia îndreptărilor auto cu ventuze lipite este relativ nouă pe piața românească, a fost introdusă după '89, dar în lume este folosită de peste 40 de ani. Cei care au folosit-o până acum nu au încercat să o dezvolte, să învețe și pe alții.
Aceasta tehnologie este diferită de cea clasică deoarece nu distruge vopseaua, ceea ce reprezintă un aspect foarte important. Dacă tabla este deja întinsă sau vopseaua este deja afectată atunci se apelează tot la îndreptarea clasică.
Consider această tehnologie și una ecologică deoarece nu poluează atmosfera, nu produce praf, fum sau gaze și, de asemenea, nu perturbăm sonor întrucât nu folosim polizor și compresor de vopsit.

Evaluarea daunelor se poate face la sediul dumneavoastră sau, eventual și prin intermediul unor fotografii, pentru clienții ocupați care nu pot face prea multe drumuri la service?
Evaluarea daunelor se face numai la sediul firmei sau la punctul de lucru, cu o probabilitate de plus sau minus 10% a prețului și a timpului necesar. O evaluare corectă a loviturii pe grindină se face cel mai sigur la sediul firmei, iar în cazul loviturii de parcare putem evalua și în urma fotografiilor primite.

Dacă metoda aceasta este una mult mai puțin invazivă decât metodele tradiționale, presupun că și timpul de execuție este mai scurt... Ce alte avantaje mai oferă această variantă modernă comparativ cu cea tradițională de reparare a mașinii?
Spre deosebire de metoda tradițională, îndreptarea cu ventuze lipite nu necesită polizor, sudură, chit, vopsea și se execută mult mai rapid. De exemplu, cu metoda tradițională ai nevoie de 3 zile, în timp ce cu metoda noastră îndreptarea se face în 2-3 ore; în cazul loviturilor de grindină îndreptarea se face în 2-3 zile, în comparație cu metoda tradițională care necesită 2-3 săptămâni.

Ce ne puteți spune despre costurile acestei metode?
Prețul exact se stabilește la final, când putem vedea exact cantitatea materialelor folosite (adeziv, soluție de lipit) la respectiva reparație. Evident, se ia in calcul și cât de bine se poate realiza îndreptarea. Majoritatea stabilesc un preț în functie de timpul necesar pentru a realiza reparația. Prețul meu include timpul necesar și materialele folosite și le explic clienților mei toate aspectele astfel încât să înțeleagă concret ce implică îndreptarea auto cu ventuze lipite. De asemenea, le ofer clienților mei posibilitatea de a sta lângă mine pe parcursul reparației pentru a vedea că totul este lucrat din exterior, mașina nu se dezechipează, vopseaua nu este distrusă. Strategia mea presupune avantaj atât pentru mine cât și pentru clienți, costurile fiind acceptabile pentru ambele parți.

Oferiți și cursuri de specializare pentru cei care doresc să învețe această meserie. Puteți să ne dați câteva detalii?
Da! Am oferit cursuri timp de aproximativ 8 ani celor care au dorit să deprindă această meserie. Mulți dintre ei au renunțat, motivele fiind diverse: ori lucrează în service-uri unde sunt interesați să chituiască și să vopsească, ori nu au avut un sprijin și îndrumare în continuare.
Acum am în plan să colaborez cu școlile profesionale care doresc să pregătească tineri carosieri auto, învățându-i cele două tehnologii: cea cu ventuze lipite și cea clasică.

Știm că oferiți și servicii de franciză. Puteți să detaliați?
În legatură cu serviciile de franciză vreau să menționez că oricine este bine-venit, tineri și nu numai, vor avea pregatirea asigurată pe toată perioada contractuală. Contractul include îndrumare, asigurarea sculelor și materialelor necesare. Le ofer sprijinul meu total, orice nelamurire o rezolvăm împreună.
 

dsc service 01
dsc service 02
dsc service 04
dsc service porsche
ferrari 03
vw mai 2017 02
Vezi toata lista

Comentarii