Lightyear One, un concept electric mai puțin cunoscut cu autonomie de peste 700 km

Să uităm de Tesla, Nikola si alţi jucători mai cunoscuţi din domeniul auto cu zero emisii? Să facem cunoștință cu Lightyear One.

Primul concept de mașină al companiei Lightyear din Olanda este o mașină hipereficientă, cu celule solare integrate în capotă și în acoperișul mașinii - ceea ce înseamnă că nu este nevoie de o întreagă infrastructură de rețea pentru a alimenta vehiculele electrice. Datorită eficienței sale, Lightyear One poate fi încărcat la o priză normală în orice moment, asigurându-se că poate fi utilizat fără puncte speciale de încărcare.
 

Lightyear One panouri solare


Mai mult, datorită celor patru motoare electrice, câte unul pe fiecare roată, și suspensia pneumatică, mașina poate parcurge cu ușurință atât terenul accidentat, cât și autostrăzile.

Conform CEO-ului Lex Hoefsloot, adunând toate dotarile tehnice ale conceputului rezultă o autonomie de 450 miles (725km) bazată pe WLTP (Notă: WLTP= ‘world harmonized light-duty vehicles test procedure’, care înseamnă „procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizate la nivel mondial”, este standardul global, armonizat pentru determinarea gamei de vehicule complet electrice).

Prin comparație, Tesla Model 3 Long Range are o autonomie medie de 455 km, la un pachet de baterii cu capacitate de 70 kWh.

Lightyear One este programat să debuteze pe piață în 2022 și va costa 177.000 de dolari.

 

 lightyear one prototype 01
lightyear one prototype 02
lightyear one prototype 03
lightyear one prototype 04
Vezi toata lista

Comentarii