X-raid dezvăluie noul Mini buggy pentru Raliul Dakar 2018

În perioada 6-20 ianuarie, pentru traseul din Peru, Bolivia și Argentina, vor fi înscrise trei mașini noi

Fostul pilot din Campionatul Mondial de Raliuri, Mikko Hirvonen, care a terminat al patrulea la debutul său în Dakar în 2016 și a fost al 13-lea în acest an, va fi unul dintre șoferii echipei. Celelalte două mașini vor fi conduse în cursele din America de Bryce Menzies și pilotul WRC Yazeed Al-Rajhi.

Ceilalți piloți ai echipei, dublu-câștigător al evenimentului Nani Roma, Orlando Terranova, Jakub Przygonski și Boris Garafulic, vor conduce o vesiune îmbunătățită a modelului Mini John Cooper Works Rally.
 

Mini buggy Raliul Dakar 2018


Noul buggy cu tracțiune pe spate, care va folosi același motor diesel de 3.0 litri ca și versiunea cu tracțiun eintegrală, a fost dezvoltat încă din februarie 2017 ca răspuns la recenta dominare din Dakar a celor de la Peugeot.

De asemenea, s-au făcut îmbunătățiri și la Mini John Cooper Works Rally, printre care reducerea greutății și schimbări de suspensie care ar urma să ofere un câștig de trei secunde pe kilometru.

X-raid a câștigat ultima dată la Dakar cu Nasser Al-Attiyah în 2015, dar evenimentul din acest an a fost mult sub așteptări, mașinile sale terminând fără victorii de etapă și mai ales terminând nu mai sus de locul șase, în timp ce Peugeot a dominat Dakar-ul la aceeași clasă cu modelul 3008DKR cu tracțiune pe spate.

Peugeot a dezvoltat un nou model, 3008DKR Maxi, pentru evenimentul de anul viitor, care va fi ultima participare la Dakar.

 

Sursa: autosport.com

Vezi toata lista

Comentarii