Maria de Villota a decedat într-o cameră de hotel din Sevilla

În dimineața zilei de 11 octombrie, presa din Spania anunța că Villota a fost găsită moartă în camera unui hotel din Sevilla

Maria de Villota, fost pilot de teste la Marussia, a fost găsită fără suflare, vineri dimineața, într-un hotel din Spania, însă deocamdată nu sunt cunoscute motivele decesului. Până la această oră este înaintată varianta: "moarte din cauze naturale", în camera respectivă negăsinduse medicamente sau substanțe care să ducă la ideea unui suicid. Ea urma să susțină pe 14 octombrie, o conferință de presă prilejuită de lansarea unei carți autobiografice, Life Is a Gift, în cadrul evenimentului "Fundación Lo Que De Verdad Importa (LQDVI)".

Iberica a mai zguduit lumea Formulei 1 și anul trecut, în luna iulie, pe când era pilot de teste la Marussia, suferind un grav accident după ce monopostul său a intrat cu mare viteză în macaraua unei mașini utilitare aflate în zona boxelor. A scăpat cu viață datorită impenetrabilității cockpit-ului, însă la câteva zile primea o veste tristă din partea medicilor: urma să nu mai vadă niciodată cu ochiul drept.


Maria de Villota avea 33 de ani (născuta la 13 ianuarie 1980 la Madrid) și a fost pilot de curse auto, fiica lui Emilio de Villota, fost pilot de Formula 1 și proprietar de echipă în seriile suport. Înainte de Formula 1, De Villota concurase în Campionatul Mondial de Turisme  (WTCC) și în Formula Superligii. În carieră, De Villota a mai concurat şi în cursa de 24 de ore de la Daytona, ea urmând să-şi reia activitatea de pilot în februarie 2014.

Vezi toata lista

Comentarii